Schoolpsycholoog & orthopedagoog

Praktijk uNic is in 2021 opgericht vanuit de behoefte om kinderen en jongeren te ondersteunen bij hun ontwikkeling. Een groot deel van de dag brengen zij door op school. Hoe zij die schooltijd ervaren is dan ook inherent aan hun algehele welbevinden.

Schoolpsycholoog orthopedagoog Borne en omgeving
Schoolpsycholoog orthopedagoog Borne en omgeving
praktijk unic almelo

Als het om wat voor reden dan ook (even) niet goed gaat met een kind, uit zich dat vaak op school. Er kan sprake zijn van een leer- of ontwikkelingsstoornis, maar het is ook mogelijk dat er iets speelt in de omgeving van het kind (school, thuis, vrienden).

Ons werk bevindt zich op het snijvlak van zorg en onderwijs en richt zich op zowel individuele leer- of gedragsproblematiek als de ondersteuning van ouders en scholen en het meedenken op beleidsniveau.

De naam van de praktijk verwijst naar jou (u) en mij (Nic) en onze unieke samenwerking.

Schoolpsycholoog en orthopedagoog

We gaan altijd op zoek naar mogelijkheden

praktijk unic almelo

Registraties:

GZ-psycholoog (BIG 79928881725)
Registerpsycholoog NIP Kind & Jeugd
Orthopedagoog-generalist NVO
(BIG 09928881731)
 
AGB code praktijk 94066833
AGB code persoonlijk 94012019

NIP
Lid van NVO
Nicole Boertien

Even voorstellen

Mijn naam is Nicole Boertien. Ik ben getrouwd en moeder van een dochter en een jongenstweeling. Om te ontspannen doe ik aan yoga en zing ik in een popkoor. Verder hou ik van reizen en flinke wandelingen maken.

Sinds 2011 ben ik werkzaam als orthopedagoog en heb ik ervaring opgedaan met vooral diagnostiek en behandeling van leer- en gedragsproblemen. Daarnaast heb ik met veel plezier jonge collega’s begeleid in hun werk of bij supervisievraagstukken. In de periode 2017-2020 volgde ik de post masters tot schoolpsycholoog (registerpsycholoog kind en jeugd) en orthopedagoog-generalist. Deze combinatie maakt mij zowel specialist als generalist en stelt mij in staat om situaties vanuit verschillende perspectieven te benaderen.

In de bijna vijftien jaren hiervoor heb ik met passie en enthousiasme gewerkt als leerkracht en remedial teacher in het basisonderwijs. Door deze ruime ervaring kan ik me goed verplaatsen in leerkrachten en de soms complexe situaties waarin ze zich begeven.

Ik ben vrij nuchter, eerlijk en gedreven. Idealiter werk ik nauw samen met de ouders en school, waarbij ik mijn best doe laagdrempelig te zijn.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door korte lijnen en transparantie. Ik werk handelingsgericht; vanuit de intakefase bepalen we samen wat nodig is om de hulpvra(a)g(en) te kunnen beantwoorden.

praktijk unic almelo