Praktijk Unic!

Advies en begeleiding bij leren en gedrag

Over mij

Kinderpraktijk Unic is opgericht door Nicolle Ploemen.               

Naast de werkzaamheden voor Kinderpraktijk Unic werk ik als Intern Begeleider en midden manager in het primair onderwijs. Sinds 2000 ben ik werkzaam in het onderwijs. Als leerkracht in het basisonderwijs heb ik met veel plezier in alle groepen lesgegeven waarna ik verder ben gaan studeren. Met groot enthousiasme inspireer ik kinderen om hun eigen kwaliteiten en kracht te (her)ontdekken. 


Na het behalen van mijn Speciaal onderwijs-akte ben ik mij gaan specialiseren en dat resulteerde in een Master Sen Gedragsspecialist. Sinds 2008 heb ik de overstap gemaakt naar het coördineren van leerlingenzorg, Intern Begeleiding en midden management taken. Hierbij heb ik veel ervaring opgedaan in het omgaan met verschillende problematieken zoals dyslexie, dyscalculi, spraak/taal problemen, ad(h)d, autisme waaronder pdd-nos, asperger, ass) enzovoort.. Daarnaast blijf ik me jaarlijks bijscholen omdat ik uitdaging opzoek. Dit doe ik met overgave maar de meeste voldoening haal ik uit het samenwerken met en individueel begeleiden van kinderen en ouders. Mijn grote kracht zit in mijn enthousiasme en het luisteren/kijken naar het kind. In combinatie met mijn intuïtie en kennis vormt dit een krachtige combi.

Daarbij ben ik van mening dat 'passend onderwijs' om extra handen op school en thuis vraagt, daarom ga ik graag de samenwerking aan met kinderen, ouders en school.